Potilas valitsee.

Vertaile yksityisten ja julkisten palveluntarjoajien hinta- ja jonotietoja.

Lääkärihinta taustakuva

Valitse palvelu tai oire

Valitse vakuutus

Valitse kaupunki

Magneettikuvauksen Hintavertailu

1
Valitse oire tai palvelu ja kaupunki
Nuoli
2
Vertaile hintoja
Nuoli
3
Varaa aika

Tietoa magneettikuvauksesta

Yhteenveto
Magneettikuvaus on kuvantamistutkimus, joka perustuu vetyatomien reagointiin laitteen magneettikentässä. Magneettitutkimuksessa ei käytetä röntgensäteitä. Koska magneettikuvaukseen ei liity säderasitusta, sopii magneettikuvaus myös lapsille.
Ennen tutkimusta
Kuvausta edeltävästi saa tavallisesti syödä ja juoda normaalisti sekä ottaa säännölliset lääkkeet. Esitietolomake täytetään ennen tutkimusta. Metalliesineet ja pankkikortit tulee jättää kuvaushuoneen ulkopuolelle, sillä voimakas magneettikenttä vetää metallia puoleensa ja esineet iskeytyisivät siten kuvauslaitteen seinään.
Tutkimuksesta

Magneettikuvauslaitteessa on läpimitaltaan 60-70 cm kuvaustunneli, joka on ilmastoitu, valaistu ja avoin molemmista päistään. Laitteesta kuuluu ajoittain melko voimakasta ääntä, minkä vuoksi kuvattava saa kuulosuojaimet. Hoitajaan saa tarvittaessa yhteyden käteen tutkimuksen ajaksi annettavalla merkkinapilla. Kuvauksen kesto on noin 15-45 minuuttia laitteesta riippuen, ja kuvauksen aikana tulee olla liikkumatta.

Magneettikuvauksessa voidaan käyttää käden laskimoon ruiskutettavaa jodia sisältämätöntä varjoainetta kuvauksen erotuskyvyn parantamiseksi.

Milloin

Magneettikuvausta voidaan muun muassa käyttää tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja vammojen, pään, kaulan, vatsan, rintojen sekä verenkiertoelimistön sairauksien tutkimiseen.

Yleisimpiä magneettitutkimuksia ovat:

Aivojen eli pään magneettikuvaus

Tutkimuksella selvitetään mm. muutoksia aivokudoksissa ja verenkierrossa.

Lannerangan eli selän magneettikuvaus

Magneettikuvaus on paras selkärangan kuvantamismenetelmä. Tutkimuksella saadaan tietoa mm. välilevyjen sairauksista kuten välilevyn pullistumasta.

Polven magneettikuvaus

Tutkimus on antaa tärkeää tietoa polvinivelen rakenteista kuten nivelkierukoista ja ristisiteistä.

Kaularangan magneettikuvaus

Vasta-aiheet
Kehon sisäiset metalliosat voivat olla esteenä tutkimukselle, joten tutkimusyksikköön on syytä olla etukäteen yhteydessä, mikäli kehossa on tällaisia. Tämä tarkastetaan usein alkuhaastattelulla ja esitietolomakkeella. Alkuraskaudessa magneettitutkimusta pyritään välttämään.
Lähteet

Hinnat ovat alkaen-hintoja. Saat magneettitutkimuksesta KELA-korvauksen vain, jos sinulla on yksityisen erikoislääkärin lähete magneettikuvaukseen. Esitetyt hinnat eivät sisällä tutkimuksessa röntgenlääkärin harkinnan mukaan käytettävän varjoaineen lisäkustannusta.

Huomioitavaa
Huomioitavaa
Hinnat eivät toistaiseksi huomioi päivystys-, viikonloppu-, tai pyhäkorotuksia.
Yleistä
Yleistä
Tuomme potilaalle mahdollisuuden vertailla yksityisten lääkäripalvelujen hintoja. Potilaan on usein vaikea vertailla lääkärikeskusten hintoja, sillä hintaan lisätään usein toimisto- ja reseptimaksuja. Tämän lisäksi laskusta tulee vielä vähentää KELA-korvaukset. Lääkärihinta.fi hinta-arviot ovat huomioineet nämä hintaan vaikuttavat tekijät, jotta voisit helposti vertailla lääkäriasemia.
Hinnoista
Hinnoista
Esitetyt hinnat ovat arvioita, sillä hoitopäätökset perustuvat aina potilaan kokonaistilaan. Myös koulutus ja kokemus voivat vaikuttaa yksityislääkärin taksaan. Uskomme, että hinta-avoimuus hyödyttää potilasta. 'Ilmoittanut hintansa itse' leimalla varustetut toimijat ovat meille avoimia hinnoissaan ja siksi suosittelemme heitä. Voit tarkistaa hinnan ajantasaisuuden viemällä hiiren hinnan päälle.
Ajanvaraus
Ajanvaraus
Voit siirtyä suoraan lääkärikeskuksen omaan ajanvaraukseen löydettyäsi sopivan toimipisteen.